keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Palmikkopipot



Lankavaraston tyhjennystä...varastot vain muuttavat muotoaan. Tällä kertaa langoista syntyi palmikkopipoja. Luonnonvalkoisessa lankana Katia, Merino Grosso 100% villa ja vihreässä Globe Uni Classic 80% villa ja 20% nylon. 
Langan menekki oli n. 100g / pipoa kohden, ei hirveesti varastot vielä huvennu näitten neulomisessa. 

Ohje on Kauneimmat Käsityöt 1/2019 - lehdestä.
Pipoissa  on palmikoiden lisäksi joustin - neuletta ja helmineuletta.
Tapaan tehdä pipot yleensä pyöröpuikoilla sukkapuikkojen sijaan, ohjeissa melkein aina mainitaan sukkapuikot. Mutta mielestäni pyöröpuikoilla on helpompi neuloa pipoja, vasta siinä vaiheessa vaihdan sukkapuikkoihin kun alkaa kavennus olla hankalaa pyöröpuikoilla.

Tein luonnonvalkoisesta ohjeesta poiketen yhden palmikon verran korkeamman, peittää korvat. Ohjeessa pipo on hieman matalampi malli. Vihreän tein matalammalla mallilla.

Langan vahvuus vaikutti näissä myös jonkin verran, luonnonvalkoisen lanka on paksumpaa, joten pipo on myös enemmän talvikäyttöön. Vihreää, ohuempaa voi pitää, kun ei ole enää pakkasia, mutta ei vielä tarkene ilman pipoa.



Muutin ohjeen loppupään kavennuksia myös sen verran, että sain tuon viimeisen palmikon päättymään nätimmin. Kuvassa näkyy millainen se on päälaelta. Kuvio näyttää kukalta.

Palmikkopipoja oli kyllä ihan kiva neuloa ja vaihtelua villasukille ja saahan näihin edes vähän hukattua lankavarastoja. Langat siirtyvät ensin puikoille ja sen jälkeen käyttöön tai lakkihyllylle....tai uudestaan varastoon. Eipä ne langat loppujenlopuksi mihinkään kadonneet, muuttivat vain muotoaan.

6 kommenttia:

  1. Erittäin kauniit pipot molemmat ja tosiaan kukka päälaella on ihana. Pipot on kalliita ostaa näin ne tulevat kuin kylkiäisenä . Kiitos sinulle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos sinulle myös, tosiaan aina kun jää lankoja jostain työstä jämiksi, niin yritän niitä sitten hukuttaa johonkin työhön.

    VastaaPoista
  3. Kauniit pipot olet tehnyt. Erityisesti tuo päälaen kukkakuvio on sympaattinen. Tuo, mitä sanot, että langat eivät katoa, vaan muuttavat muotoaan, on täysin totta. Minä olen koko talven ihmetellyt, kuinka sukka- ja lapaskorit täyttyvät ääriään myöten :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos, sitä tosiaan neuloo ja virkkaa... koko syksyn ja talven ja lulee että hävittää langat ja jämälangat samalla. Mutta jos ne eivät siirry omaan sukkalaatikkoon valmiina niin sitten jonkun toisen sukkalaatikkoon...Mutta mieluummin niitä katselee sitten valmiina kuin lankakeränä...siinä voi vaikka innostua taas neulomaan. Ikuinen kierre.

    VastaaPoista
  5. Kauniit pipot. Tuo kukka päälaella onkin kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuo vihreä on vähän matalampaa mallia, mutta muuten samalla ohjeella. Kukkakuviossa muokkasin ohjetta, että sain kukan päälaelle.

      Poista

Kiitos kommentista!