lauantai 16. maaliskuuta 2019

Ristiin rastiin Ristikäs - lapaset




Lankava Oy:n ohjeella neuloin Ristikäs-lapaset. Lankana käytin Pirta -sukkalankaa. Väreinä: keltaista, vaaleanharmaata ja tummanharmaata.
Lapaset olivat aika helpot neuloa, vaikka ensin hiukan ohjetta täytyikin lueskella useampaan otteeseen...varsinkin tuon pintaneuleen ohjeen kohdalla. 

Mutta kyllä se sitten aukesi ja loppujen lopuksi pintaneuletta olikin ihan helppo neuloa. Joskus noissa ohjeissa vain on niin vaikeasti sanottu, ihan yksinkertainenkin asia.

Nämä olivat aika joutuisat neuloa, kun joka kolmannen kerroksen jälkeen vaihtui langanväri, niin tuntui että työkin eteni vauhdilla.

Ohje toimi ihan hyvin siihen saakka, kunnes piti poimia peukaloa varten silmukoita. Ohjeessa oli peukalon silmukoiden poimimisessa tullut painovirhe, kun ohjeessa on että nosta 8 + 8 ja 1s. molemmista reunoista = 18s. 

Teinkin ensin niin, mutta huomasin virheen kun aloin tehdä pintaneuletta. Tuolla 18s. ei onnistu pintaneuleen neulominen...jako ei mene tasan.  Eli peukaloa varten täytyy nostaa 8 + 8s. ja 2s. molemmista reunoista = 20 silmukkaa. Tällä määrällä pintaneule onnistuu oikein. Mutta muuten ohje toimi ja lapaset ovat nyt valmiina odottamassa ensi talven tuiskuja ja pakkasia.





                       Tästä Lankavan kuvastosta löysin ohjeen Ristikäs -
                                                                      Lapasiin


Ristikäs - Lapasen ohje
Suurennettu ohje


Pirta - sukkalangat ja lapaset vaiheessa


Pintaneule tulee hyvin näkyviin kun lanka vaihtuu joka kolmas kerros


Tässä vielä molemmat lämmittämässä satavuotiasta talopoikaispöytää, ensimmäisessä kuvassa on tähän pöytään kuuluva tuoli. Pöytävanhus ja tuolit ovat ajanpatinoimat, mutta silti niin kauniit ja ovat käytössä vielä sadanvuoden jälkeenkin.
Neulomisiin!

Pitsiä ja villalankaa / Elisa

4 kommenttia:

  1. Hei, tulin vastavierailulle ja kirjauduin myös lukijaksesi. Ihanat lapaset :) >Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  2. Kiva että tulit vastavierailulle ja myös seuraajaksi. Lapasista tuli kyllä kivat omastakin mielestä...niistä inspiroituneena on myös muuta suunnittella ja valmistumassa. Laitan siitä sitten myös tänne jotain...Mukavaa viikonloppua myös sinulle.

    VastaaPoista
  3. Hei löysin sattumalta blogiisi mukavan kuvion olet löytänyt lapasiisi .Minulla on puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä , sisustuksesta ja leipomisesta. Tervetuloa kurkkaamaan minunkin blogiani .Kirjauduin lukijaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei myös sinulle ja kiva että eksyit blogiini ja aloit myös seuraajaksi. Kiitos lapas- kommentista. Käyn kurkkaamassa blogiasi, tykkään itsekkin puutarhan laitosta.

      Poista

Kiitos kommentista!