sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Vauvan pitsimekko ja tossut




Jotain piti vauvalahjaksi neuloa pienelle tytölle. Etsin pitsimekkojen ohjeita jos jonkinlaisia, mutta sitten tämä malli osui silmään. Siinä oli jotain niin hempeetä että, se piti saada puikoille.
Tämän ihanan pitsisen ja niin söpön vauvamekon mallin löysin Drops design sivulta, www.granstudio.com.

Muutin mallia hieman tuosta yläosasta, rusetti - nauhakujasta alkaen sekä virkkasin vielä lopuksi pääntien sekä kädenteiden reunoihin kiinteitä silmukoita. Koko n.60-70.

Lankana tässä mekossa käytin ohjeesta poiketen: Schachenmayr select, Mariette lankaa, Kerässä vain 25g. Sisältää: merinovilla 42%, polyester 41% ja polyacryl 17%.  Lankaa kului mekkoon ja tossuihin yhteensä n. 125g. Lanka on tosi kevyttä ja siinä on pieniä kimalteita mukana, tuovat kivaa juhlameininkiä mekkoon. 




Mekko neulottiin pyöröpuikoilla alhaalta ylös kädenteihin asti. Sen jälkeen etu-ja takakappale neulotaan tasona erikseen.
Alkuperäisessä mallissa ei ollut tuota nauhakujaa satiininauhalle, mutta mielestäni se sopi tähän malliin ja teki mekosta juhlavamman.





            Pitsineuletta ja satiininauha rusetteineen



                        Pitsineuletta



Vauvan tossut

Mekkon lisäksi neuloin myös pienet vauvantossut, Novitan 2016/4 - lehden ohjeella. Samalla ohjeella olen tehnyt aiemminkin tossut. Ohje on tosi helppo ja nopea toteuttaa. Ohjeessa tosin on eri lanka kuin tässä, mutta vähän soveltamalla kerroksien kanssa lanka toimi ihan hyvin. 
                         

Tossut neulotaan yhtenä kappaleena alusta loppuun. Lopuksi tossuista ommellaan pohja sekä takasauma. Lisäsin tossuihin vielä pienet rusetit, söpöä vai mitä?

    

                       Valmiit vauvantossut

Mukavaa viikonalkua!


8 kommenttia:

  1. Todella ihana mekko ja tossut meidän pojalle ja miniälle syntyy minä hetkenä tahansa tyttövauva ja tossut ja "töpsykät" teinkin jo niistä on kuvakin blogissani. Minäkin voisin toteuttaa jotain tämän tapaista. Ovat varmasti mielissään saadessaan sinun lahjasi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja toivottavasti tosiaan tykkäävät neulesetistä. Mekko oli aika joutuisa neuloa, vaikka olikin monenmoista pitsikuviota. Onnea jo tulevaan, lastenlapset ovat ihania.

    VastaaPoista
  3. Ihana suloinen mekko pienelle. Heräsi kyllä halu itsekin koittaa josko osaisin tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti. Kokeile ihmeessä, mekon ohje oli Dropsin sivuilta ja tossut Novitan. Mekon ohje oli mielestäni vähän sekava, mutta onneksi piirrokset olivat selkeitä...niillä pääsee jo pitkälle.

      Poista
  4. Aivan ihana mekko, niin kaunis. Ja tuo nauhakuja on kyllä piste iin päälle!
    Samoin tossut. Itse tein noita Novitan langoista talvella ja jäin kaipaamaan juuri tuollaista ihanaa maanläheistä sävyä ja pehmeyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkäsin itsekkin näistä maanläheisistä väreistä ja pieni ripauskin vaaleanpunaista joskus riittää.

      Poista
  5. Ompa somat pienen tytön neuleet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti ja kiva että löysit blogiini. Tervetuloa myös lukijaksi!

      Poista

Kiitos kommentista!