perjantai 15. maaliskuuta 2019

Paloista koottua





Tähän palamekkoon käytin samoja kaavoja (Ottobre 5/2015)kuin edelliseen keltaharmaaraitaiseen tunikamekkoon. Saumoja, kuoseja sekä väriä oli vain enemmän kuin edellisessä mekossa. Koska tämä on trikootilkuista koottu, jouduin hieman enemmän suunnittelemaan, mitä mistäkin palasta saa leikattua. Toiseen hihaan ideoin  yhden leikkaussauman lisää, että sain neulokset riittämään.Kaavoitus ja leikkuuvaiheessa täytyy olla todella tarkkana että leikkaa kaikki osat oikein, koska malli ei ole symmetrinen.

Kaava toimi tässäkin hyvin, vaikka leikkausaumoja olikin vähän joka suuntaan. Tunikamekko istui myös päällä hyvin.

 


Jokaisen leikkaussauman ompelun jälkeen, ennen päällitikkausta kannattaa saumat silittää huolellisesti. Samoin kannattaa silittää myös päällitikkausten jälkeen, lopputulos on paljon parempi kun saumat on silitetty jo tässä vaiheessa.

Päällitikkaukset monipistosiksak-jousto-ompeleella, nämä voisi tikata myös tavallisella suoralla ompeleella. Halusin saumoihin kuitenkin jotain erilaista.




Taskuihin ompelin eriväriset taskupussit, ja päällitikkaukset ovat suoralla ompeleella.


V-pääntie ja kaitalekanttaus monipistosiksak-jousto-ompeleella.
Toisen hihan leikkaus-sauma sekä monipistosiksak-jousto-ommel.
Tunikamekko sivusta
Tässä vielä takaa
Vieläkin jäi jotain pikkutilkkuja trikoota...no ne kyllä paikkansa löytää aikanaan. Jos ei muussa käytössä,niin sitten vaikka ompelukoneen paininjalan alla pehmikkeenä.


2 kommenttia:

  1. Ihana tunika. Ompelin joskus paljon, mutta nyt vaatteiden ompelu on jäänyt. Olisikin kiva jälleen alkaa ompelemaan. Tykkään juurikin pitää tälläisia tunikoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos nyt innostuit taas myös ompelusta...Itellä innostus ompeluun on jo ammatinkin puolesta, mutta olen ollut jo ihan lapsesta saakka kiinnostunut vaatteista ym. kädentaidoista...olisiko pohjanmaan vedessä jotain. Näissä tunikoissa palakankaat on helppo "tuhota" ei jää nurkkiin keräämään pölyä.

      Poista

Kiitos kommentista!