torstai 14. maaliskuuta 2019

Keltainen kevään väri

Kelta-harmaaraitainen tunika-mekko

Keltainen ei ole ihan mun suosikkiväri, mutta se toimii kyllä harmaan kanssa. Löysin Ottobre lehdestä (5/2015) mallin, jonka tyyppistä olen miettinyt jo pitkään. Mutta nyt pääsin vähällä kun ei tarvinnut aloittaa kaavoittamaan ihan alusta. Tähän kelta-harmaaraitaiseen tunika-mekkoon muokkasin kaavaa vain sen verran, että ainut leikkausauma on etukappaleella. Kaava oli kyllä hyvä, istuvuuden suhteen lähes täydellinen. 

Alkuperäisessä mallissa on leikkaussaumoja useampi. Teen myös alkuperäisen mallilla tunika-mekon, mutta se on vasta leikattuna. Näihin mekkoihin voi käyttää kaikenlaisia trikooneulosten jämiä....ei mene hukkaan paloja, vähän enemmän täytyy vain miettiä, että saa jämäpalat riittämään.
Tästä keltaraitaisesta jäi trikoopaloja yli, joita käytän sitten siinä toisessa mekossa sekä monta muuta jämäpalaa.

Trikooneulokset kannattaa kutistaa kastelemalla tai höyryttämällä huolellisesti ennenkuin leikkaa, ettei sitten tule yllätyksiä kun vaatteen pesee ensimmäisen kerran käytön jälkeen.

Tässä tunika-mekot leikattuna, keltaraitainen ensimmäisenä ommeltavaksi.





            Tunikamekkoon ompelin taskut sauman yhteyteen


Hihansuissa myös monipistosiksak-jousto-ommel, ommel antaa kivaa vaihtelua tavalliseen suoraan ompeleeseen.


Tunika-mekossa V-pääntie
Raitamekko edestä

Raitamekko takaa
Täytyy kyllä sanoa että,jostain kumman syystä olen viimeisen puolen vuoden aikana lisännyt vähän joka käsityöhön tuota keltaista... ilmeisesti jotain sisäistä siedätyshoitoa itselle. Ei se nyt kyllä hassummalta näytä, päälläkään. Tämä oli kyllä päällä tosi mukava ja voi pitää mekkona tai sitten housujen kanssa tunikan tapaan.
Kiva saada jotain uutta vaatekaappiin.

Huomenna ehkä saan ommeltua sitä toista tunika-mekkoa, siinä onkin vähän enemmän saumoja ja värejä kuin tässä. Mutta onneksi kaava on nyt testattu ja se oli sen verran hyvä, että sillä kannattaa tehdä lisää tunikoita. Kaava toimii hyvin myös peruskaavana, jolla saa pienillä muutoksilla muutettua mallia taas vähän erilaiseksi.

2 kommenttia:

  1. Tämäkin tunikamekko on kaunis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä on minunkin lemppari, vaikka en keltaisesta yleensä tykkää...mutta tuo harmaa taittaa sitä kivasti.

      Poista

Kiitos kommentista!