perjantai 24. tammikuuta 2020

Lapasia ja villasukkia


Tässä viimevuoden viimeiset lapaset aloittamassa uutta blogivuotta.
Lankana näissä kirjoneulelapasissa Novitapikkupirta ja Novitanalle.

Uusi vuosikin alkoi lapasilla, ja niitä on sitten tullut tehtyä jo muutamat. Tässä kuvia vuoden ensimmäisistä lapasista.

 Havu-lapaset


Näissä Havu-lapasissa lankana käytin Novitakajoa ja Novitanallea. Malli on hyvin yksinkertainen kirjoneule. Mutta näistä tuli itselle ne lempparilapaset. Tässä kiva sävytys Kajo-langassa, joka tuo mieleen havut ja siitä nimi lapasille.
 Vesipisara - lapaset


Nämä lapaset ovat jostain jämäkeristä neulottu, toiselle langalle ei löytynyt enää edes vyötettä ja turkoosi lanka oli globe - lankaa. Näissä värit sopi mielestäni niin kivasti toistensa kaveriksi.


                                                      Vesipisara -lapanen


Pikkusydän - lapasissa tuo tummempi lanka on samaa kuin edellisten jämälanka.Turkoosi on käsinvärjättyä villalankaa. Siitä ei myöskään ollut enää tallella vyötettä. Lankakerä - kranssi on edellisvuoden askarteluja, siinä on valot jouluisin päällä ja muulloin se on ilman valoja muistuttamassa, että on muitakin värejä maailmassa, kuin valko-harmaa-musta - asteikko.

                      Pikkusydän - lapasetIsosydän - lapaset neuloin jälangoista. Mutta nämä ovat myös omat mielitietyt. Niissä kun on omia lempparivärejäni.

                     Isosydän - lapaset          Jämien jämät on kerätty näihin arkilapasiin.
 
                           Arki - lapasetKevätmuurahaiset - lapaset neuloin itselle, koska nuo värit on niin omiani. Näitä en malta antaa kellekkään... Näissä varren resori on muurahaisenpolku -joustinneuletta. Siitä tuli muunneltuna nimi näille omille lempparilapasille.Lankana Kotikultaharmonia(vaal.pun.) sekä  Novita seitsemän veljestä ja vähän ruskeaa Novitakajoa.

 

                         Kevätmuurahaiset


Tämä alkanut uusi vuosi on ollut kyllä lapasien neulomista enimmäkseen, kahta villasukka - poikkeusta lukuunottamatta. Osittain siksi että näille on ollut tarvetta, mutta myös siksi että näihin olen saanut hukattua taas muutamat jämäkerät sopivasti.

Anelmaiset

Tässä muutamat alkuvuoden villasukat. Nämä Anelmaiset neuloin ystävälle. Näissäkin näkyy sama värmaailma kuin edellisissä lapasissa. Lanka: Novitan seitsemän veljestä.

                            Anelmaiset


             Virkattuja kukkia ja lehtiä...ja pitsinauhaa             Nilkan Kukkaraita - neule ja virkattu kukka

Sitruuna - salmiakki villasukat

Näissä villasukissa on Riikka-Piikan ihanaa käsinvärjättyä Hiphei - lankaa 75% villaa ja 25% polyamidia.( @riikkapiikkaky )Erittäin kivan tuntuista ja neulottavaa lankaa... lanka aivan kuin "juoksi" puikolta toiselle itekseen. Lanka on suurinpiirtein Novitan nalle -langan vahvuista. Langasta tulee uniikit villasukat, koska on
käsinvärjättyä. 

                       Sitruuna - salmiakit

Näissä suunnittelin mallin hyvin yksinkertaiseksi, koska lanka on aika "vahvanväristä," kuviot ei tässä pahemmin erotu. Mutta jonkin yksivärisen kanssa tätä voisi yhdistää kirjoneuleeseen.


          Terassiulkoilua villasukissa, lasilintu kaverina

Kukkaraita - villasukat

Raitaa ja kukkia, niistä on nämä villasukat tehty...
lankana näissä Novitan seitsemän veljestä. ( harmaa, tummaharmaa, vaaleanpunainen, valkoinen)
Varressa valepalmikkoa ja virkattuja kukkia.                      Kukkaraita - villasukat


Eipä uskoisi että mennään tammikuun puolen välin paikkeilla, kun näitä kuvasin ulkona terassin kivikossa. Eikä lunta missään.


 
Nämä taitaa jäädä itselle, sopii värinsä puolesta Kevämuurahais - lapasten kaveriksi.


Tässä muutama postaus kerralla, että saadaan tämä alkanut neule, ompelu, kudonta, virkkaus ym. kädentaitovuosi käyntiin. 

Ps. En yleensä tee uudenvuodenlupauksia, mutta nyt olen salaa itseltäni luvannut...etten osta uusia lankoja, ennenkuin vanhat on neulottu tai virkattu pois...
Saa nähdä, onnistunko! Teetkö sinä lupauksia uudelle vuodelle...ainakin salaa?

Tommy Hellstenin mietelauseen mukaan... 

            " Kun uskot unelmiisi, alat kasvaa niitä kohti."


 T. Elisa
 

8 kommenttia:

 1. Hyvää tätä vuotta Sinullekin! Hienon mietelauseen olet löytänyt. Itseensä täytyy uskoa, se on kaiken perusta.

  Käsityöt ovat ihana rentoutumisen muoto minulle(kin). Kaiken kiireen keskellä käsityöt ovat sitä omaa aikaa, josta vielä saa hyvän mielen, kun valmistakin tulee.

  VastaaPoista
 2. Kiitos ihanasta kommentista, käsityöt ovat itselle juurikin sitä "omaa aikaa" jotenkin niin mieli lepää, kun saa tehdä käsillään jotain ja suunnitella samalla mielessään seuraavaa projektia. ❤️

  VastaaPoista
 3. Kylläpäs on ihania lapasia ja sukkia! Mulla olisi tavoitteena opetella neulomaan lapaset, sillä edelliset olen tehnyt ala-asteella....

  VastaaPoista
 4. Ihania lapasia ja sukkia. Kevätmuurahaiset on mun suosikit lapasista. Ja nuo Anelmaiset on kyllä ihanat myös. Mukavaa tiistaita <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos, kevätmuurahaiset on munkin suosikit ja itelle ne toki teinkin. ❤️ Vielä kun malttaisi ottaa ne käyttöön... 🙈

  VastaaPoista
 6. Kauniita neuleita ohjeiden kera! Tykkään paljon myös Tuhatkauno-matostasi.

  VastaaPoista
 7. Kiitos ja kiva että olet löytänyt blogini. 🤗

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!