keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

Kuvikkaat kirjoneulesukat





Kuvikkaat
Näitä sukkia suunnitellessa, mielessä pyöri vain yksi nimi...Kuvikkaat. No näissä ei oikeastaan ole mitään teemaa ja kun tarkasti katsoo, niin erilaisia kuvioitahan niissä on. Ainut poikkeus on sukan päällä oleva kukka.

Varressa ja nilkassa on valepalmikkoa ja muuten koko sukka on täynnä erilaisia kirjoneulekuvioita ja värejäkin piisaa.Kantapää on neulottu vahvennettuna neuleena.

Talven pakkasissa, villasukat jalassa voi sitten muistella mennyttä kesää ja kaikkia ihania värejä, mitä luonnosta löytyy.

Lankana käytin Novitan nallelankaa, joka on sopivan ohutta kirjoneuleeseen. Myös jokin muu lanka käy, kunhan on suunnilleen saman vahvuista lankaa.









Nilkan valepalmikkoresori sekä päälliosan kukkakuviot, myös sukan pohjaosassa on kirjoneuletta

Kuvikkaat yltävät polven päälle







Tähän kuvaan pääsi myös Nemo, se kun kulkee kaiket päivät muutenkin mun perässä








Näille kuvikkaille tein myös neulontaohjeen, jos joku innostuu neulomaan. Ohjeessa on sekä tekstiä että kaavioita. Ohje kannattaa ensin lukea kokonaan että ei jää joitain juttuja huomaamatta, kun kaaviot ovat osissa ja välillä tulee kavennuksia ym. Voit helposti muuttaa esim. villasukan korkeutta, jos jätät jonkin kuvion pois jne.💙💚💛💓💜 Myös värit voit muuttaa oman maun mukaiseksi.




KUVIKKAAT kirjoneulesukat

Luo 80 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle. Voit valita ohjeen mukaisia värejä tai valita värit oman maun mukaan. Malli on neulottu Novitan Nalle langasta. 75% villa, 25% polyamidi.
Langan menekki: Turkoosi 100 g, valkoinen, sinistä, vihreää ja punaista n. 20g / väri ja keltaista alle 10g.
Tiheys: 22 s. ja 32 krs.
Puikot 2,5 tai käsialan mukaan.

Koko n. 36 / 37. Voit muuttaa kokoa isommaksi tai pienemmäksi, silmukkamäärää ja puikkokokoa muuttamalla tai lankaa vaihtamalla sekä lisäämällä tai vähentämällä kerroksia. Voit myös muuttaa sukan korkeutta, esim. jättämällä jonkin kuvion pois.( huomioi kuitenkin että kuvioiden silmukkamäärät täsmäävät neulottaessa).



Valepalmikon ohjeesta jouduin ottamaan omasta tekstistä kuvan, kun tämä blogipohja ei suostunut oikein nyt yhteityöhön...mutta toivottavasti tästä selviää pääasiat. 😌😊




                    KAAVIO 1 Silmukoita 20 s. / puikko ja kerroksia 15.




         KAAVIO 2 Silmukoita 20 s. / puikko ja kerroksia 9.





        KAAVIO 3 Silmukoita 20 s. / puikko ja kerroksia 20.






                           KAAVIO 4 Silmukoita 20 s. / puikko (alussa) ja
                            kerroksia 20.
 


 
KAAVIO 4 jatkuu seuraavassa KAAVIO 5, kahden ensimmäisen kerroksen ajan. Kavenna kaavion alussa 1. kerroksella 2 silmukkaa / puikko. Kavennuksen jälkeen silmukoita on yhteensä 72 s. / 18 s. / puikko




KAAVIO 5 Silmukoita ensimmäisen kerroksen kavennuksen jälkeen 18 s. / puikko ja kerroksia 20.






KAAVIO 6 Silmukoita 18 s. / puikko ja kerroksia 15. Neulo kerroksen 15 jälkeen vielä yksi kerros turkoosilla värillä ja kavenna samalla tasaisesti kerroksella 7 silmukkaa. Kavennuksen jälkeen silmukoita on yhteensä 65 silmukkaa. Aloita nilkkaresorin neulominen. Tee valepalmikkoa kuten alussa, mallineuletta tulee nyt vähemmän kun silmukoita on 65 s. ( 13 kertaa kerroksella) Toista 4 kerrosta neljä kertaa tai haluamasi määrä.



Kantapää

Aloita kantapää, siirrä 1. puikolta silmukat neulomalla ne nelospuikolle. Jätä muut silmukat odottamaan.( Koska olet tehnyt edellisellä kerroksella valepalmikon viimeisen kerroksen, neulo langankiertosilmukat kiertäen oikein. Käännä työ, neulo kantalapun ensimmäinen kerros nurin, huomaa myös tällä kerroksella nelospuikon langankierrot, neulo ne nurin kiertäen. Käännä työ, neulo vahvennettua neuletta kantalappuun ( oikealla puolella neulot vuorotellen: 1s. neulomatta ja 1s.neulotaan. Nurjalla nosta 1 s. Neulomatta ja neulo muut nurin jne. Voit tehdä myös jonkin muun kantapään. Tässä voit soveltaa. Mallissa kantalapussa yhteensä kerroksia 25, mukaan laskettuna ensimmäinen nurja kerros, ennen kantapohjan kavennuksia.

Kantapohjan kavennukset: Kantalapun oikea puoli, nosta ensimmäinen silmukka neulomatta jne. neulo vahvennettua neuletta kunnes puikon lopussa on jäljellä 10 s., nosta silmukka neulomatta ja neulo seuraava silmukka oikein, nosta edellinen silmukka neulotun yli.

Käännä työ ja nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo muut nurin , kunnes jäljellä on 10 s. Neulo kaksi seuraavaa nurin yhteen. Käännä työ, nyt puikolla pitäisi olla molemmissa sivuissa 9s. Ja keskellä 12 s. Kavenna kuten edellä kunnes sivusilmukat loppuvat, keskellä silmukkamäärä on koko ajan sama eli 12 silmukkaa.

Jaa jäljellä olevat silmukat tasan ja poimi molemmille puikoille sivuista lisäksi 13 + 1 s. ( 14s.) Sukan keskikohta on pohjassa keskellä. Päällipuolen puikoilla on 17 + 16 silmukkaa ja pohjaosassa 20 + 20 silmukkaa yht. 73 s.Huom! Kun neulot ensimmäistä kerrosta kaaviosta 7, neulo poimitut silmukat sekä päällipuolen valepalmikon langankiertosilmukat kiertäen oikein.
Aloita kirjoneule kaaviosta 7 ja kavenna ensimmäisellä kerroksella 1 s. ( toisen puikon alussa) Nyt silmukoita on 72s. Jotka on kaavion 7 alussa ennen kiilakavennuksia.

Kaaviossa on kiilakavennusilmukka merkitty mustalla värillä. Kiilakavennukset aloitetaan kaavion kolmannelta kerrokselta. Tee ensimmäisen puikon lopussa kavennus neulomalla kaksi silmukkaa oikein yhteen ja nelospuikon alussa ssk eli siirrä kaksi ensimmäistä silmukkaa vapaalle puikolle niinkuin neuloisit ne oikein, siirrä silmukat takaisin ja neulo silmukat takareunasta oikein yhteen.
Kiilakavennusten jälkeen silmukoita on yhteensä 64 silmukkaa.



KAAVIO 7 Silmukoita alussa 72 s. ( yhden silmukan kavennuksen jälkeen) ja kerroksia 13. Kaavioon merkitty kantapohjan jälkeiset kiilakavennukset mustalla. Eli kavenna 1. puikon lopussa 2 s. oikein yhteen ( = sininen ja musta ruutu ) ja 4. puikon alussa 2 s. takareunasta oikein yhteen ssk ( musta ja sininen ruutu ). Kerroksen 13 jälkeen silmukoita on yhteensä 64 silmukkaa.


 

Kaavio 7 kuva ei ole kovin selvä, en saanut sitä muutettua enää tarkemmaksi






KAAVIO 8 Silmukoita 64 s. ja kerroksia 31. Siirrä 1 silmukka kakkospuikolta ykköspuikolle. Eli puikkojako kaaviota aloittaessa: 
1. puikko 17 s.
2. puikko 15 s.
3. puikko 16 s.
4. puikko 16 s.

Aloita kirjoneule 1. kerrokselta ja neulo kaavio mallin mukaan kokonaan, kerroksen vaihtumiskohta on 1. ja 4. puikon välissä sukan pohjaosassa.


Tämän kaavion kanssa sama ongelma, tarkemmaksi ei saa...🙈   mutta tekstistä selviää silmukka ja kerrosmäärä.



Kärkikavennukset kaavion 8. jälkeen: Tasaa silmukkamäärä tasaisesti joka puikolle ennen kärkikavennuksia, 16 s. / puikko. Tee nauhakavennus. Neulo ensimmäisen ja kolmannen puikon lopussa kaksi silmukkaa oikein yhteen (ennen viimeistä silmukkaa) ja neulo viimeinen silmukka oikein.
Neulo toisen ja neljännen puikon alussa yksi silmukka oikein ja ssk eli siirrä kaksi silmukkaa vapaalle puikolle, niinkuin neuloisit ne oikein ja siirrä silmukat takaisin ja neulo silmukat takareunasta oikein yhteen. Tee kavennukset joka toinen kerros, kunnes silmukoita on puikoilla jäljellä kymmenen / puikko. Tee tämän jälkeen kavennukset joka kerroksella, kunnes jäljellä on kaksi silmukkaa / puikko. Vedä lanka loppusilmukoiden läpi ja päättele lanka hyvin.

Päättele kaikki langat nurjalla ja höyrytä sukka kostean liinan läpi kevyesti. Neulo toinen sukka samoin.





Tässä vielä kesän muistoja ja tietysti tuo mun pikku apuri. Nemo, joka on kaikessa aina mukana....💙 💚 💛 💜 😏                 























































































4 kommenttia:

  1. Aivan mahtavat sukat! Todella kauniit kuviot, värit ja niiden yhdistelmät kauniisti kuvattuina.
    Ja kiitos ohjeesta. Olen tosi huono tekemään kokonaisia sukkia ohjeen mukaan, mutta jonkun kuvion tai inspiraatiota otan mielelläni.
    Mukavaa elokuista viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja kiva että saa tännekkin välillä joitain viestejä. Hyvä jos saat ideoita ja neulot sukista omannäköiset. 🤗💙

    VastaaPoista
  3. Aivan mielettömän ihanat pitkät sukat näillä tarkenee kun ilmat alkaa tosissaan kylmenee.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!