sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Aaltovirkattu Jakku







Tämä malli löytyi Kauneimmat Käsityöt 1/2019 - lehdestä. Jotenkin se kansikuva vain veti niin puoleensa, että täytyihän mallia kokeilla virkata.



 
Lankoina käytin ohjeen mukaisesti Drops Safran - lankaa, 100% puuvilla ja 50g:n  kerissä.
Värit: Limenvihreä (31)100g, pinkki (13) 100g, turkoosi (30) 100g, Keltainen (11) 100g sekä tummanpunainen (15) 100g. Menekki ohjeessa
kokoon S oli kutakin väriä 100g, mutta ei ihan koko määrä kuitenkaan kulunut.
Virkkauskoukku oli 3 ja 3,5.

Tässä on kevään aikaan nyt useamman kerran tarttunut tuo virkkauskoukku käteen, jostain kumman syystä. Täytyy kyllä sanoa että tämä oli aika kiva projekti, valmista kun syntyi aika nopsasti. Varsinkin kun värit vaihtui niin tiuhaan. 

Koko oli valmiissa tuotteessa hyvä, eli silmukkamäärä, lanka sekä käsiala sopivat tässä työssä hyvin yhteen.



Helmassa, hihansuissa sekä etureunassa ja pääntiellä virkattiin kiinteitä silmukoita. Miehustassa Siksak - virkkausta pylväillä.


             Hihoissa on myös raitavirkkausta pylväillä.



                        Jakku sivusta ja takaa 

Taisi jäädä virkkauskoukku vahingossa käteen kun tein viimeksi ne karamellisukat, mutta seuraavaksi teen ehkä jotain muuta... 
Voi tosin olla että kukkapenkkien ym. puutarhahommien kanssa menee keväästä sen verran aikaa, että käsityöt jää pikku tauolle. Vai jääkö....?

Kivaa kesän odotusta!

4 kommenttia:

  1. Aivan ihanan jakun sinä olet taituroinut. Nyt todella alkaa puutarhatyöt niin siihen menee valtavasti aikaa. Mutta siitähän on hyvä postailla .Mekin keillä on puutarhablogi postaamme talvella kun ei ole puutarhaa aivan muusta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja tosiaan kesää odotellessa voi laittaa sormet multaan ja voihan sitä tännekkin postailla.

    VastaaPoista
  3. Onpa ihanat värit ja kaunis malli. Itsellä tahtoo bloggailu jäädä kesällä noiden puutarhahommien vuoksi. Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  4. Kiitos, värejä välillä...vaikka yleensä suosin itellä musta - valko väritystä. Joskus vaan värit vetää puoleensa. 🤗 Hauskaa viikonloppua myös.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!